12. 12. 2016 // CHRISTMAS BAKING

Ešte stále nemám osvedčený, zaručene dobrý recept na mäkké medovníčky, a tak tento rok skúšam ďalší. Tento znie naozaj sľubne – je od mojej vianočnej parťáčky Bašky alias Bambolky, o ktorej ste už na tomto blogu mohli čítať 🙂 Nájdete ju na INSTAGRAME s jej úžasným feedom, ktorý je plný štýlových fotiek vianočných dekorácií a dobrôt – a práve preto znie recept sľubne: šikovná kuchárečka, ktorá miluje Vianoce. Tak poďme na to 🙂

Budeme potrebovať:

✸ 600 g hladkej múky

✸ 4 celé vajcia

✸ 4 lyžice medu

✸ 10 dkg Hery alebo masla

✸ 1 lyž. sódy bikarbóny

✸ 1 lyž. škorice

✸ perníkové korenie

img_2347

Všetko spolu zmiešame, cesto vypracujeme a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrajujeme medovníčky. Čo vám budem písať, každý predsa vie, ako sa robia medovníčky 🙂

img_2360 img_2370 img_2378 img_2384

Ja som si pustila vianočné pesničky, zapálila zopár sviečok a k atmoške prispelo aj počasie – začalo sa chumeliť!!! 🙂

img_2388 img_2390

Medovníčky potieram aj vyšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Piekla som ich na 180°C takých dobrých 10 minút.

img_2395 img_2408 img_2413 img_2424

Na zopár medovníkov som pridala kúsky vlašských orechov a niektoré som chcela skúsiť ozdobiť bielou polevou. Bola to moja prvá, len taký pokus – a nie najúspešnejší… Práškový cukor som drevenou vareškou vymiešala s pár kvapkami citrónovej šťavy a naplnila malé igelitové vrecúško. Odstrihla som koniec a „zdobila“ 😀 Trošku riedke, ak máte nejaké lepšie recepty, sem s nimi 🙂

img_2458 img_2463 img_2471 img_2489 img_2492

Prvá várka medovníčkov je hotová! (Teda je to už druhá, prvá bola jeden veľký fail, takže to sa neráta!) 😀

img_2509

Nech sa vám dobre pečie a zdobí, krásny predvianočný adventný čas! ^_^

2 comments on “12. 12. 2016 // CHRISTMAS BAKING”

  1. Janka píše:

    Lucka, medovníčky sú krásne a veľká škoda, že vône a chute sa nedajú preniesť cez internet. Ja už roky zdobím medovníky bielkovou polevou, redšiu používam na vyplnenie, hustú na kontúry. Presný recept sa na polevu napísať nedá, nakoľko každý bielok má inú hmotnosť, konzistenciu, takisto použitý cukor môže zmeniť hustotu. Našla som však na nete video, na ktorom to robia presne ako ja, tak ti posúvam link: https://www.youtube.com/watch?v=uG_R3SYYHa8

    1. admin píše:

      Wow, Janka vdaka za link, to je ina krasa.. a kolko trpezlivosti! Vdaka za receptik, vyskusam 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *